Un drum judeţean care leagă localităţile Baisa şi Corni, din judeţul Botoşani, s-a stricat în doar șase luni de la terminarea lucrărilor. Porţiuni întregi de asfalt s-au crăpat iar în câteva locuri au apărut cratere şi denivelări. Sătenii din zonă au aşteptat aproape 30 de ani ca autorităţile să repare şoseaua, mai ales de când s-au înmulţit maşinile, zona fiind foarte tranzitată.

Un drum s-a stricat la doar șase luni de la terminarea lucrărilor

În octombrie 2020, visul oamenilor din Corni şi Baisa părea să fi devenit realitate. Cu fonduri proprii, pe un proiect mai amplu de reabilitare, a fost asfaltat şi acest drum, fiind turnate două straturi de asfalt şi anterior refăcută fundaţia drumului. La mai puţin de şase luni de la terminarea lucrărilor, au început să apară şi problemele.

Asfaltul s-a crăpat pe anumite porţiuni şi s-au format adevărate cratere. „Este o bătaie de joc. În România nu trebuie să te bucuri prea tare, că rămâi dezamăgit. Mai bine nu-l asfaltau deloc, că eram învăţat cu gropile de data trecută. Loc de fărmat maşina”, mărturiseşte dezamăgit un localnic din Corni.

De cealaltă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că drumul este în garanţie şi că vor trimite o comisie la faţa locului. „O să fac o comisie să constate ce-a dus la acea problemă. Una din cauze ar fi şi maşinile de mare tonaj, dar este posibil şi de la fundaţia drumului.

Drumul este în garanţie şi acea problemă va fi remediată”, a precizat Dorin Birta, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.  Asfaltarea a fost realizată pe o porţiune de şase kilometri, iar problemele au apărut inclusiv în curbă, pe zonă de linie continuă, reprezentând un pericol în trafic, relatează adevărul.ro

Sursa foto: Dreamstime