CS „U” Craiova ar putea să devină primul club de fotbal din România care va fi cotat la bursă, iar pentru acest lucru este nevoie de transparență financiară. Patronii Mihai Rotaru și Adrian Andrici trebuie să declare, în mod public și extrem de transparent, datele financiare pentru un an contabil. 

Potrivit gsp.ro, în vara trecută, Craiova a postat pe site toate intrările și ieșirile de care a avut parte și la final a anunțat că va face acest lucru și în perioada următoare. În ceea ce privește listarea companiilor, ca regulă, trebuie îndeplinite anumite condiții. Acesgtea ar fi: entitatea respectivă să fie societate pe acțiuni. O societate cu răspundere limitată nu va putea fi listată la Bursă; să existe capitalizare anticipată; să aibă capitaluri proprii de cel puțin 1.000.000 de euro; cel puțin 25% din acțiuni trebuie să poată fi libere spre tranzacționare; trebuie să existe un istoric al situațiilor financiare pentru cel puțin ultimii 3 ani.
Printre avantaje se numără posibilitatea atragerii finanțării gratuite. Totodată, prețul de listare al unei acțiuni e, de cele mai multe ori, mai mare decât valoarea contabilă propriu-zisă a ei. Se pot atrage investitori extrem de potenți. www.investclub.ro a scris că o companie listată la Bursă are avantajul unei promovări gratuite. O companie listată la Bursă are automat o imagine extrem de bună în mediul de afaceri. 

Te-ar putea interesa și: