Gary Lineker nu va prezenta emisiunea de la BBC dedicată sferturilor de finală ale Cupei Angliei de duminică, pe 19 martie, aşa cum era planificat. Acesta a rămas fără voce.

Gary Lineker a rămas fără voce. Nu va putea prezenta emisiunea

După ce vestitul prezentator a rămas fără voce, locul său va fi luat de Alex Scott, care se va ocupa de discuţiile de la meciul dintre Brighton şi Grimsby. Conform postului britanic BBC, Gary Lineker a putut fi auzit având probleme cu vocea în transmisiunea live de sâmbătă, pe 18 martie, de la meciul Manchester City – Burnley, iar problemele s-au agravat peste noapte.

De asemenea, Lineker revenise la BBC după ce săptămâna trecută a fost scos de pe post din cauza unei postări pe contul său de Twitter. Ca urmare a acestei decizii a postului BBC, mai mulţi prezentatori şi realizatori s-au aliniat părerii lui Lineker şi nu au intrat în emisie. El a revenit, ieri, 18 martie, după ce a ajuns la un acord cu conducerea postului.

A fost scos de pe post din cauza unei postări pe Twitter

În cursul zilei de vineri, 10 martie, postul britanic de televiziune BBC a anunțat că are de gând să îl retragă pe prezentatorul său vedetă Gary Lineker. Decizia vine după ce acesta a publicat un mesaj pe Twitter în care a comparat limbajul Guvernului cu privire la refugiaţi cu cel din Germania anilor 1930.

„BBC a decis ca el (Gary Lineker) să se retragă din prezentarea emisiunii Match Of The Day până când vom avea un acord clar cu el în ceea ce priveşte utilizarea reţelelor sociale”, a comunicat BBC.

De asemenea, postul de televiziune de la Londra a mai spus că „activitatea recentă a domnului Lineker pe reţelele de socializare reprezintă o încălcare a politicii postului”.

Declarațiile lui Gary Lineker vine după ce Executivul a anunțat un nou proiect de lege pentru împiedicarea migranților care sosesc peste Canalul Mânecii să ceară azil în Marea Britanie.

Gary Lineker, care este foarte activ pe rețelele sociale, a denunțat „o politică crudă care îi vizează pe cei mai vulnerabili, într-un limbaj care nu se deosebeşte de cel folosit de Germania în anii 1930”.