Unul dintre milionarii României, cunoscut colecționar de artă, a fost jefuit de o rețea de hoți care a avut-o complice chiar pe menajera omului de afaceri.

Proprietar al cunoscutului lanț de saloane de înfrumusețare Miko Beauty, milionarul Ștefan Cristofor a fost prădat de 23 de tablouri de artă care purtau semnăturile unor pictori faimoși.

Operele de artă i-au fost furate dintr-o cameră-seif

și vândute la licitație contra unor sume de ordinul zecilor de mii de euro.

Trebuie precizat că celebrul om de afaceri Ștefan Cristofor este și un împătimit colecționar de artă, iar la sediul firmei sale, într-o cameră-seif, a depozitat – de-a lungul timpului – mai multe tablouri și obiecte de artă.

Numai că, la un moment dat, a observat în catalogul unei case de licitații din București două lucrări care îi aparțineau. Surpriza a fost una uriașă, firește, iar colecționarul a formulat o plângere penală, însă nu s-a rezumat doar la acest demers, scrie gandul.ro.

Omul de afaceri a decis să-și inventarieze operele de artă pe care le păstra în camera-seif, iar rezultatul a fost unul șocant. Lipseau tablouri și statuete de valoare, iar de aici și până la o discuție cu propria menajeră nu a mai fost decât un pas.

Menajera a recunoscut

Milionarul a avut, pe de altă parte, și un sentiment de deja-vù, aducându-și aminte că – în urmă cu un an și jumătate – observase că lipsesc câteva tablouri, numai că a crezut, pur și simplu, că picturile ”sunt așezate în altă parte”.

Din acest moment, scenariul este devoalat. Luată la întrebări de celebrul milionar, menajera a recunoscut că a sustras tablouri și alte obiecte de artă din camera-seif a lui Ștefan Cristofor, fiind ”ajutată” și de șoferul omului de afaceri.

Iar verișoara sa a arătat tot către ea cu degetul, spunând că obiectele de artă care ajungeau la cei care încercau să valorifice ”achizițiile”, proveneau de la menajera milionarului.

Listă impresionantă de obiecte de artă sustrase

Menajera milionarului Cristofor Ștefan a furnizat ”pontul” către complicele său, dar ”ținea de șase”, așa cum se mai spune, iar șoferul sustrăgea obiectele de valoare din camera-seif.

Omul de afaceri a identificat, astfel, nu mai puțin de 15 tablouri, două statui din lut și un ceas marinăresc. Mai mult, a descoperit în zona Hanul cu Tei o consignație unde se aflau alte tablouri și obiecte de artă care îi fuseseră furate.

Cercetările efectuate de anchetatori au scos la iveală o listă impresionantă de obiecte de artă sustrase din colecția milionarului, acțiunea desfășurându-se pe parcursul a 3 ani.