Casa de licitaţii Bonhams a consemnat adjudecarea pentru 943.000 euro (circa 1.263.000 dolari) a cabrioletei pe care firma creată de Ettore Bugatti (1881-1947) a produs-o în acel an şi care, probabil, a participat la Marile Premii al Belgiei şi de la Dieppe. Acest ‘1933 Bugatti Grand Prix Type 51 Biplace’ a aparţinut moştenitoarei britanicului Fitzroy Somerset, al 5-lea baron de Raglan, fost preşedinte al Clubului proprietarilor de Bugatti şi administrator al Bugatti Trust, informează Bonhams.

Vehiculul a primit cel mai mare preţ de sâmbătă în licitaţia organizată sub candelabrele de cristal de la Grand Palais, unde a fost adjudecat pentru 333.500 de euro şi un model Aston Martin care a aparţinut Regelui Baudouin al Belgiei.

‘1955 Aston Martin DB2/4 3.0-Litre Sports Saloon’ a fost restaurat între 2001 şi 2008, iar la licitaţie au fost etalate şi fotografii în care putea fi văzut regele Baudouin alături de fratele său, actualul rege al belgienilor, Albert al II-lea. Casa de licitaţie a evidenţiat detaliul interesant că acest vehicul a avut mereu numere de înmatriculare franceze, întrucât ‘se pare că toţi membri familiei regale din Belgia utilizau acest tip de numere pe automobile, deoarece erau administrate de Ambasada Belgiei la Paris, probabil din motive de securitate’.

Ca preţ la această licitaţie s-a situat pe locul secund un Porsche Type 906 Carrera Coupé compétition, vândut cu 747.500 euro (peste 1 milion de dolari), un model care a fost fabricat pentru campionatul mondial al mărcilor în 1966. Cunoscut drept ‘Carrera’, acest Porsche a avut doar 66 de exemplare fabricate.

În schimb, decepţia acestei licitaţii de automobile vechi a fost retragerea, anunţată în seara dinainte de şedinţa de adjudecare, a lotului care a cuprins Ferrari 330 Coupe albastru deschis din 1965, care a aparţinut fostului Beatle John Lennon şi care a fost prima maşină în care s-a ascultat muzică în Liverpool. Proprietarul anonim al maşinii s-a retras în ultimul moment, cerând organizatorilor scoaterea din catalogul în care era înscris drept preţ de pornire între 120.000 şi 160.000 euro.

Actuala licitaţie din capitala franceză se înscrie în manifestările ce marchează aniversarea a 110 ani de la prima expoziţie automobilistică de la Paris, care a avut loc tot în imensa sală de cristal de la Grand Palais, în 1901.

Casa de licitaţii, care se află pe locul 3 în lume ca volum de vânzări, a anunţat că vrea să transforme licitaţia de la Grand Palais într-un eveniment cu caracter anual.

SURSA: Agerpres