Anul 2022 vine cu o amenințare, iar experții NASA au oferit o serie de declarații în acest context. Potrivit acestora, este vorba despre un fenomen astrologic, cauzat de un asteroid de dimensiuni mare care se apropie de pământ chiar la începutul anului.

Potrivit agenției spațiale americane, citată de Russia Today, este vorba despre asteroidul 2014 YE15, care a fost descoperit pentru prima dată în 2014. Acesta se va apropia de Pământ la o distanță de aproximativ 7.400.000 km, pe data de 6 ianuarie.

În acest sens, NASA a făcut o serie de aprecieri, pentru ca oamenii să știe dacă sunt sau nu în siguranță. De menționat este faptul că  NASA consideră că obiectele mai mari de 150 de metri și care se apropie de Pământ pe o distanță de 7,5 milioane de kilometri sunt „potențial periculoase ”.

Pe de altă parte, asteroidul care se va apropia  de Pământ are lățimea de șapte metri, sau după cum spun experții, este ”de dimensiunea unui autobuz”. În acest context, NASA precizează că asteroidul 2014 YE15  nu este considerată o amenințare majoră.

Avertismentul transmis de NASA

Pe lângă asteroidul care se apropie de Pământ în prima săptămână a anului 2022, NASA a mai prezentat și un alt pericol, mult mai mare care va avea loc chiar la finalul anului. Mai exact, pe data de 29 decembrie, un alt asteroid de aproximativ 149 de metri lățime se va apropia mult mai mult de Pământ, pe o rază de 3.540.000 km.

În acest sens, NASA precizează că în ultima vreme, majoritate asteroizilor au ajuns să se apropie de Pământ cam la fiecare două zile, însă momentan nu sunt raportate îngrijorări. Experții de la NASA continuă să monitorizeze mișcările și actualizează în mod regulat o listă care cuprinde cei mai apropiați 5 asteroizi. Totuși, NASA spune că asteroizii nu trebuie ignorați, chiar dacă sunt sau nu o amenințare foarte mare.

Amintim de evenimentul din 2013, atunci când un asteroid de 20 de metri lățime a explodat peste Chelyabinsk, Rusia și a eliberat aceeași energie ca exploziile unor bombe atomice. La acel moment, mai multe clădiri au fost avariate. Totodată, din cauza rănilor cauzate de efectele secundare ale exploziei,  1.500 de persoane au fost tratate în spitalele rusești.