Un alt vaccin anti-COVID ar putea provoca tromboze. S-a oprit, temporar, administrarea lui

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii au precizat că vor opri, temporar, administrarea vaccinului produs de Johnson & Johnson, informează The New York Times.

Decizia vine după ce șase americani, cărora li s-a administrat serul produs de Johnson & Johnson, au prezentat apariția unor cheaguri de sânge la aproape două săptămâni de la vaccinare. Persoanele în cauză erau de sex feminin, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Cotidianul american mai scrie că una dintre acestea a murit, iar o a doua este internată la spital în stare gravă.

Este de menționat că, până acum, șapte milioane de americani au fost vaccinați cu Johnson & Johnson. În plus, compania a livrat primele vaccinuri către Uniunea Europeană. Până la finalul lunii iunie, Uniunea ar urma să primească 55 de milioane de doze din acest vaccin.

Când va ajunge vaccinul Johnson & Johnson în România?

În ceea ce privește țara noastră, autoritățile precizează că România va primi primul lot de vaccinuri anti-COVID de la Johnson & Johnson pe 15 aprilie.

“O veste foarte bună, am fost anunțați de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu.

Primul lot de 60.000 de doze din vaccinul produs de Johnson&Johnson era aşteptat să ajungă în România în a treia săptămână a acestei luni şi în ultima săptămână din aprilie, o altă tranşă, de aproximativ 103.000 de doze, fiind vorba de un total de 163.000 de doze în această lună.

Sursă foto: Dreamstime