Vaccinarea cu AstraZeneca se produce de astăzi la liber pentru cei care mai au încredere în acest tip de vaccin. Decizia este deja oficială.

Vaccinul AstraZeneca, la liber în România

Foarte mulţi români au decis să renunţe la programările cu vaccinul AstraZeneca, iar acum autorităţile au fost nevoite să ia o decizie radicală pentru a scăpa într-un fel de acest ser.

Vaccinarea cu AstraZeneca este deja la liber pentru doritori. Cei de la CNCAV au emis deja o circulară prin care permit centrelor de vaccinare să inoculeze la cerere toate persoanele care se prezintă, indiferent dacă au sau nu programare.

Autoritățile vor ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser. De altfel, au existat cereri chiar din partea coordonatorilor de centre, care spun că se prezintă în continuare numeroase persoane ce vor să fie imunizate cu AstraZeneca.

Circulara urmează să fie prezentată într-o conferință de presă în cursul zilei de marți. Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65 de mii de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Totodată, pe listele de așteptare sunt înscrise în jur de 590 de mii de persoane, dintre care 550 de mii pentru Pfizer, 27 de mii pentru Moderna și doar 8.600 pentru AstraZeneca.