Potrivit legii, Liviu Dragnea ar putea să muncească în atelierul de tâmplărie sau ca ajutor de bucătar.

Conform articolului 159 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, fiecare deținut va fi supus unui examenul medical în momentul când ajunge în penitenciar. Deținuții se împart în următoarele categorii: deținuți în tranzit, deținuți prinşi din evadare, veniţi prin transfer, etc.

Liviu Dragnea se află în carantină spre deosebire de ceilalți deținuți și va fi separat de aceștia. Fostul lider al PSD se încadrează la deținuții primiţi de la organele de poliţie.

Acesta nu va singur. Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, i-ar putea ține companie. Și fostul edil se află în carantină la fel ca Liviu Dragnea.

În primele zile, Dragnea va fi supus unui examen clinic pentru a i se stabili un diagnostic, un regim alimentar, dar și capacitatea acestuia de a munci.

Deţinuţii sunt supuşi unui examen clinic general, cu scopul depistării bolilor infectocontagioase şi parazitare, semnelor evidente de agresiune, adicţiilor, tulburărilor psihice, riscului de suicid, stabilirii formulei dentare, luându-se măsurile medicale care se impun, inclusiv internarea într-o unitate sanitară”, se arată în regulament.