Greșeală imensă făcută de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Premierul Ludovic Orban a spus totul în ședința de Guvern. Orban a spus că Firea face parte dintr-un grup de ”neisprăviți”. Premierul a fost deranjat de faptul că Firea a anunțat noi cazuri de coronavirus în București într-o postare pe o rețea de socializare, înainte ca Grupul Comunicare Strategică să o facă.

Umilința supremă pentru Firea

Orban o acuză pe Firea că a încălcat legea și le-a cerut miniștrilor să discute cu ea. ”Domnilor Vela şi Costache, comunicarea pe tema coronavirus nu poate să o facă oricine. Mai ales când e vorba de comunicarea unor cazuri diagnosticate.

De aceea, am înfiinţat grupul de comunicare strategică. Să luaţi legătura cu neisprăviţii din unele locuri, în special din administraţia locală de aici, că nu au nicio calitate să comunice informaţii de felul ăsta. Comunicarea se face sub coordonarea grupului. Cine a dat informaţiile pe Facebook a încălcat flagrant legea, din punctul meu de vedere. Invitaţi aceste persoane să nu mai interfereze în această comunicare, pentru că dacă va da oricine informaţii, riscăm să se creeze o percepţie total falsă şi să se creeze stări pe care nu le dorim. Să comunicați și primarilor, adică primarului.

Dacă vrea să comunice pe contul ei de Facebook ceva, să comunice pe teme de administraţie locale, nu pe teme grave, în care comunicarea se face într-un sistem de maximă siguranţă şi când există certitudini. Simplul fapt că are spitale în subordine, nu îi dă dreptul să rupă lanţul de comunicare existent.”, a declarat Ludovic Orban în ședința de Guvern.