În luna iulie, PSD l-a propus pe Ioan Mircea Pașcu pentru a prelua mandatul Corinei Crețu, fost comisar pentru politici regionale, devenită deputat în Parlamentul European. Procedura a fost amânată pentru luna septembrie pentru că acesta nu a putut fi audiat de Conferința Președinților de Comisii Parlamentare, așa cum cere procedura pentru comisarii fără portofoliu. Jean Claude Junker nu l-a dorit pe Pașcu în cabinetul său, așa că s-a ajuns la această situația umilitoare.

Acum, nemțoaica Monica Hohlmeier, președinta Comisiei CONT din Parlamentul European spune că nu dorește ca această audiere să aibă loc pentru că ar implica noi costuri nejustificate. Iar asta nu este tot, social democrații propuși de PSD și Viorica Dăncilă să ocupe un portofoliu sunt refuzați în masă.

Se pare că Ursula von der Leyen nu-i dorește nici pe Rovana Plumb și nici pe Dan Nica în cabinetul ei și a oferit României portofoliul Transporturilor. Conform unor surse, aceasta nu dorește nume controversate, care să fi avut probleme penale, în noua comisie, deși ea însăși a fost implicată în astfel de situații.

Viorica Dăncilă este bună prietenă cu Rovana Plumb și i-a promis că o va ajuta să-și îndeplinească visul, acela de a fi comisar. Deși se insistă mult pe numele ei, fostul ministru al Fondurilor Europene are mari probleme. Se pare că Bruxelles-ul nu ar dori-o și se transmite că România va primi portofoliul Transporturilor și se așteaptă un specialist din domeniu.

Luminița Odobescu, ambasador al României în UE ar fi din nou în cărți, însă aceasta nu știe nimic despre portofoliul pe care ar trebui să-l preia. Cert este că jocurile nu au fost încă făcute și că la final ne-am putea trezi cu un nume surpriză, deși Rovana Plumb insistă că este pregătită și pentru Transporturi.