Președintel Klaus Iohannis a fost umilit crunt de CTP chiar în direct. Gazetarul a criticat extrem de dur atitudinea șefului statului în contextul incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală.

Mai exact, CTP susține că este ”ridicol și jenant” ca președintele țării să spună că este nevoie de o reformă în sistemul sanitar, chiar în momentul în care mai multe persoane și-au pierdut viața.

Totodată, el a subliniat faptul că, în mod normal, președintele ar trebui să vorbească despre ce face mai departe pentru a controla situația.

„Cum poți să spui acum acum așa ceva (n.r.: că e nevoie de reformă)? ‘Da! E clar trebuie făcută reforma!’ Ești ridiciol și jenant. Acum vorbești de reformă, când a luat foc spitalul?! Nu! Acum vorbești ce trebuie să faci mai repede… E de-a dreptul grotesc!”, a spus Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

De menționat este faptul că gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat această declarație, în contextul în care șeful statului a vorbit despre o reformă în sistemul de sănătate și anul trecut, atunci când zece persoane au murit în incendiul de la spitalul Piatra Neamț.

Declarațiile lui Iohannis

„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate în urma tragediei de la Institutul Matei Balș, iar celor afectați le doresc însănătoșire grabnică. Am mers astăzi acolo și am discutat despre intervenția extrem de rapidă în acest caz, însă este foarte clar că trebuie urgent trase niște concluzii și venit cu soluții. Din păcate, situații de acest gen se repetă, pentru că au tot fost incendii și la alte spitale.

Avem de-a face cu probleme structurale și, de aceea, am solicitat noului ministru al Sănătății – și acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă și aștept cât de curând primele idei. Medicii, asistentele, întregul personal medical sunt eroii acestor luni și merită laude și încurajări. Însă este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de tragedii trebuie prevenite cu orice preț!”,  a spus Iohannis, vineri, în urma incendiului de la Matei Balș.

Sursa foto: INQUAM Photos