CTP a explodat după ce unele persoane îi asociează imaginea cu moneda virtuală Bitcoin. Jurnalistul a lansat un atac dur pe acest subiect. El spune că nu are nicio legătură cu așa ceva, și i-a facut escroci pe cei care îi folosesc numele în ‘speculații financiare’. Cristian Tudor Popescu a dat detalii importante pe pagina sa de Facebook.

„BITCOIN – CTP. Răspund unei întrebări care mi s-a tot pus în ultima vreme:

Nu am intrat în viața mea în speculații financiare. N-am nicio legătură cu „colajele” mizerabile de pe net care folosesc persoana CTP pentru a împinge oamenii să se bage în „investiții” cu moneda virtuală BITCOIN. Inșii care fac așa ceva nu pot fi decât niște escroci chitiți să extragă din buzunarul cetățenilor creduli niște bani cât se poate de reali”, a scris CTP.

Comentariile la postarea lui CTP

Imediat au început să curgă și comentariile. “Bravo dl.CTP nu sunt decât niște speculații ale unor grupuri de oameni f potenți financiar, urmați de alți multi naivi,cand cei cu bani multi isi vor retrage fondurile,ceilalți vor plânge,dar na,deocamdată ei se cred mari afaceriști,fiind pe trend ascendent,sa nu le stricăm bună dispoziție sa-i lăsăm să creadă în ce vor,amintirile Caritasului se pare ca sunt prea depărtate pt unii,cred ca au și o chestie de masochiști în ei,le place sa-si ia căte o țeapă de asta financiară din cand in cand”, a scris un internaut.

Bitcoin, lovitură uriașă în 2021

Bitcoin a ajuns în primele zile ale lui 2021  la o noua valoare record. Moneda virtuală a depășit pragul de 40.000 de dolari pentru o unitate. Creșterea vine pe fondul optimismul piețelor legate de certificarea victoriei lui Joe Biden în Statele Unite.

Pe 28 decembrie 2020, Bitcoin valora în jur de 28.000 de dolari, și se preconiza de atunci o nouă creştere record. Cea mai cunoscută criptomonedă depăşise primul prag, cel de 20.000 de dolari, în data de 16 decembrie.

Ascensiunea Bitcoin a fost stimulată și de mutările recente ale unor companii financiare importante precum PayPal. Aceasta a lansat anul trecut o funcție care permite utilizatorilor să investească în criptomonede. PayPal a anunțat de asemenea că intenționează să implementeze anul acesta plățile cu criptomonede în rețeaua sa masivă de comercianți.