Tragedia în care și-a pierdut viața Răzvan Ciobanu a șocat o țară întreagă. S-a speculat că acesta s-ar fi sinucis, însă polliția a exclus categoric această variantă. S-a spus apoi că ar fi adormit sau că ar fi consumat droguri. Anchetatorii nu au comentat însă aceste ipooteze.

O scenă incredibilă a șocat însă opinia publică. Imediat după producerea accidentului, în timp ce poliția se afla la fața locului pentru a preleva probe, sătenii au sustras din autoturismul în care s-a aflat Răzvan Ciobanu tot ce s-a putut lua. De la o biblie, la băutură și char parfumuri. Din fericire, telefonul designerului a fost recuperat. Potrivit unor surse citate de huff.ro, mobilul era deschis în secțiunea de mesagerie, unde Răzvan Ciobanu a vrut să trimită către un prieten umătorul mesaj:

„M-am pierdut în p#!a mea! Nu știu unde sunt” susțin surse apropiate din poliție. Se pare că designerul nu a mai apucat să trimită acest mesaj către prietenul său.

De altfel, un alt detaliu a fost făcut public. Vica Blochina ar fi trebuit să meargă cu Răzvan Ciobanu spre București, însă aceasta i-a dat un mesaj cu câteva ore înainte în care l-a anunțat că a plecat deja.