Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, este foc şi pară pe firmele care par să-şi bată joc de contractele pe care le-au câştigat şi anunţă că va rezilia contracte privind anveloparea blocurilor, dacă lucrările sunt „de mântuială”.

„Dumneavoastră sesizaţi, eu merg şi verific. Dacă nu merg eu, merg consilierii mei. Nu accept lucrări proaste!!! Sunt dezamăgit de faptul că firma care ar trebui să facă controlul calităţii şi să apere interesele primăriei şi, implicit, ale oamenilor în faţa firmelor care execută anvelopările este superficială.

‘Superficială’ este un eufemism. Încă un mesaj, acesta, după care, dacă nu se înţelege, trec la rezilieri de contracte: nu accept, nu plătesc lucrări de mântuială!”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

„Dacă nu trec testul auditului energetic, vom pierde banii şi rămânem cu mari găuri în buget”

Edilul a postat nişte imagini de la anveloparea unui bloc, menţionând că polistirenul expandat s-a aplicat neconform, direct pe suprafaţa blocului, fără curăţarea stratului suport, fără decopertarea tencuielii deteriorate.

„Cu alte cuvinte, în doi – trei ani lucrarea se va deteriora şi e posibil să se desprindă. (…) Am dispus sistarea lucrărilor, aştept răspunsul experţilor. Dacă nu e ok, vor relua lucrările de la început. Nu ne jucăm cu aceste reabilitări: dacă nu trec testul auditului energetic, vom pierde banii şi rămânem cu mari găuri în buget. Mie îmi place doar lucrul bine făcut!”, a precizat primarul Sectorului 6 în încheierea mesajului său.

Mai mult, ca răspuns la comentariul unei persoane care-i recomanda să înfiinţeze o echipă de diriginţi de şantier serioşi şi responsabili, pentru a se evita probleme similare pe viitor, Ciprian Ciucu a răspuns: „Avem contract cu o astfel de firmă. Şi uite că nu își face treaba. Trebuie să fac control la control. Aşa e in țara asta.”