Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis prelungirea cu 15 zile a termenului de valabilitate a ofertei pentru SC Avioane Craiova SA, respectiv până la data de 1 iunie 2009.

Prelungirea termenului de valabilitate a ofertei a fost făcută pentru a permite companiei italiene Alenia Aeronautics SpA să-şi depună oferta finală, îmbunătăţită şi irevocabilă, respectându-se în acelaşi timp hotărârea de guvern care a mandatat Autoritatea să încheie privatizarea până la data de 30 iunie 2009.

AVAS a acordat acest ultim termen de numai 15 zile ţinând cont în special de situaţia economico-financiară a societăţii care nu mai poate permite noi amânări şi de asemenea, datorită interesul crescut al salariaţilor pentru finalizarea contractului, trecerea societăţii în proprietate privată şi crearea premiselor pentru dezvoltarea societăţii.

În cursul zilei de 7 mai 2009, reprezentanţii AVAS au solicitat ofertantului Alenia Aeronautics SpA depunerea ofertei finale, îmbunătăţite şi irevocabile.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a mai prelungit şi în urmă cu o lună termenul de valabilitate al ofertei pentru privatizarea companiei Avioane Craiova (AVIO), care ar fi expirat în 17 aprilie.

„Decizia a fost luată de comun acord cu ofertantul (Alenia Aeronautica – n.r.), pentru a avea timp să vină cu o ofertă îmbunătăţită”, a afirmat preşedintele AVAS, Mircea Ursache. El estima la acea vreme că „negocierile cu firma italiană vor fi încheiate în următoarele 30 de zile”, însă acest lucru nu nu s-a întâmplat, fiind necesară această a doua prelungire.

Procesul de privatizare al SC Avioane Craiova SA a fost reluat în luna octombrie 2008 prin publicarea anunţului de vânzare a pachetului de acţiuni deţinut de AVAS. Au fost cumpărate patru dosare de prezentare, iar după mai multe prelungiri succesive, termenul limită de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009. Până la data limită s-a depus o singură ofertă de cumpărare din partea firmei Alenia Aeronautics SpA Italia.