Monica Georgeta Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, a ajuns, luni, la sediul Institutului Naţional de Criminalistică (INC) pentru a i se preleva probe biologice în vederea unei noi expertize ADN.

Femeia a ieșit plângând din sediul Insitutului după recoltarea probelor și a declarat că s-a simțit forțată și au existat momente când ar fi vrut să nu mai dea nici o probă ADN. Cu toate acestea a mărturisit că a fost forțată și până la urmă au prelevat proba.

„Am fost forțată să dau probele ADN. Am fost umilită”, acuză femeia.

„Nu avem încredere în specialiștii de la FBI. N-am avut înțelegere”, a spus bunicul Luizei.

Monica Melencu a fost însoţită de tatăl său, cei doi venind cu o maşină pusă la dispoziţie de Poliţie. La sediul INC a ajuns şi avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, care a pus la îndoială această nouă expertiză.

Avocatul Tonel Pop a declarat după ieșirea mamei Luizei de la prelevare că acest comisar, Ciobanu a interzis șefului laboratorului să explice procedura și la ce anume trebuie aceste probe ADN. De asemenea acesta acuză autoritățile că fac scandal în continuu, orice numai să te scoată din minți și să leșine lumea. Totul a fost făcut cu forța, a mai spus avocatul familiei Melencu.

În continuare avocatul a declarat că urmează să meargă la ministrul Justiției unde a cerut o audiență dar și la CSM.