Două doctorițe de la Spitalul Gerota sunt în stare critică, iar medicii sunt rezervați, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Una dintre aceste doctorițe are doar 40 de ani, despre cealaltă nu există deocamdată informații publice.

„Sper să înțeleagă toată lumea că acest virus nu este o simplă răceală și nu ucide doar oameni bătrâni și deja bolnavi”, spune acesta.

Doctoriţele au fost infectate de către poliţistul care a minţit privind vizita în Israel

Vineri noapte, Digi24 a transmis că doctoriţa în vârstă de 40 de ani, şefa de la ATI, ar fi murit. Ulterior însă, secretarul de stat Raed Arafat a infirmat informaţia şi a declarat că aceasta este în stare critică.

Cele două cadre medicale aflate acum în stare critică lucrau la Spitalul de Urgență al Ministerul de Interne „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” şi au fost plasate în carantină după ce au fost contaminate de un fost poliţist, în prezent şef la ADP Sector 4. Este vorba despre cazul intens relatat de presă, al bărbatului care a minţit după ce s-a întors din Israel.

Medicii au fost testaţi abia după o săptămână şi este greu de înţeles de ce nu s-a recurs la această măsură mai devreme. Spre exemplu, în Germania, ţara unde rata mortalităţii este cea mai scăzută, a folosit intensiv metoda testării, iar mulţi pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 în stare incipientă, putând fi astfel trataţi în mod eficient şi vindecaţi.