Site-ul de microblogging Twitter nu a mai putut fi accesat de către utilizatorii săi în cursul zilei de joi, între orele 15.00 şi 16.00 (ora României), acesta fiind ţinta unui unui atac maliţios de tipul Denial of Service (DoS).

Site-ul Twitter a mai „căzut” de-a lungul timpului din diferite motive, dar cel mai des din cauza aglomerării reţelei („Too many tweets! Please wait a moment and try again”). Nu a fost cazul şi în dimineaţa zilei de joi, când administratorii site-ului au trebuit să facă faţa unui atac maliţios de tipul Denial of Service (DoS).

Un atac DoS reprezintă un incident de securitate a informaţiei în care o organizaţie sau un utilizator independent este privat de serviciile unei resurse pe care în mod normal o folosea fără probleme. Chiar dacă un atac DoS sau  nu are ca scop sustragerea de informaţii confidenţiale, acesta poate cauza daune foarte mari. Practic hackerii au încercat să prăbuşească site-ul şi să împiedice accesul utilizatorilor.

În cel mai nou raport al său, compania G Data, cel mai premiat producător european de sisteme de securitate, avertiza că Facebook şi Twitter vor deveni ţinte predilecte ale hackerilor. „Ne aşteptăm la abordări din ce în ce mai înşelătoare, privind reţelele sociale, potrivit lui Ralf Benzmuller, manager G Data Security Labs.

Reţeaua Twitter avea, în luna iunie, peste 45 de milioane de utilizatori în întreaga lume, conform datelor companiei de cercetare ComScore. Deoarece mulţi utilizatori accesează Twitter de pe dispozitive mobile este posibil ca numărul acestora să fie mai mare.

DETALII:
Citeşte şi Twitter şi Facebook, în vizorul mafiei cibernetice.