Twitter, celebrul site de microblogging, împlineşte astăzi patru ani de la înfiinţare. Jack Dorsey, co-fondatorul site-ului, trimitea primul mesaj – tweet, pe 21 martie 2006.

Twitter, site-ul care permite utilizatorilor să trimită mesaje în limita a 140 de caractere, a fost înfiinţat de Jack Dorsey, Evan Williams şi Biz Stone. Twitter este unul dintre cele mai populare site-uri, în prezent, alături de reţeaua de socializare Facebook.

0-49411-twitterfirst.jpg

În patru ani de zile numărul utilizatorilor a crescut constant şi din ce în ce mai multe personalităţi s-au abonat la site, precum Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi Dalai Lama.

Twitter a devenit şi mai popular, anul trecut, site-ul având un rol important în timpul protestelor din Iran. Manifestanţii iranieni care contestau rezultatul scrutinului prezidenţial au recurs la Twitter pentru a difuza informaţii despre confruntările cu poliţia. De asemenea, site-ul s-a dovedit a fi foarte util şi în timpul cutremurelor recente din Haiti şi Chile.

Anul acesta, pe 22 ianuarie, T.J. Cramer, astronaut aflat pe Staţia Spaţială Internaţională, a trimis primul mesaj pe Twitter din spaţiu.

Pe Twitter se publică 50 de milioane de mesaje în fiecare zi

Kevin Weil, responsabil al Twitter, a scris  pe blogul companiei că utilizatorii reţelei au trecut de la 5.000 de mesaje pe zi în 2007, la 300.000 de mesaje în 2008 şi apoi la 2,5 milioane de mesaje pe zi în 2009.

Numărul de mesaje trimise pe platforma Twitter a crescut cu 1.400% anul trecut, ajungând la 35 de milioane de mesaje pe zi, potrivit lui Weil. „Astăzi am ajuns la 50 de milioane de mesaje pe zi, adică o medie de 600 pe secundă”, a precizat Weil. Acesta nu le-a inclus şi pe cele de tip spam.