Generozitatea organizatorilor față de cei ce au urcat pe scenă s-a dovedit inimaginabilă. Vedetele autohtone au încasat sume aproape duble față de tarifele lor uzuale.

Surpriza o reprezintă însă tariful lui Flavius Teodosiu, care a încasat nu de două ori mai mult, ci de patru.

Lista cu sumele plătite de TVR artiștilor din România pentru prestațiile de la Brașov este demnă de a-ți tăia respirația. Prestațiile artiștilor la Cerbul de Aur au costat foarte mult.

În plus, prețurile listate de agențiile de booking artistic includ circa 10% din prețul afișat, reducere pentru orice potențial intermediar al unui nou angajament concertistic.

De exemplu, Loredana, al cărei onorariu este de 13.000 de euro pe concert, a încasat de la organizatorii Cerbului de Aur suma de 21.307 euro pentru prestația de la Brașov, scrie Libertatea.

 Andra a încasat mai mult decât dublu. Prețul al Andrei listat de agenție este de 8.000 de euro, dar TVR i-a plătit aproape 20.000 de euro.

Saxofonistul Flavius Teodosiu e revelația listei cu sume plătite de TVR. Artistul, care cântă săptămânal la un cunoscut restaurant de pe malul lacului Herăstrău, percepe pentru un concert circa 2.000 de euro. Pentru prestația de la Cerbul de Aur a primit de patru ori mai mult: 8.018 euro.

Când vine vorba de one man show-ul României, Horia Brenciu, acesta încasează pe un concert suma de 13.000 de euro. La Cerbul de Aur, acesta a fost plătit 20.269 euro.

Delia, una dintre cele mai pe val artiste de la noi, ia în mod normal 12.500 euro pe un concert. La Cerbul de Aur, cântăreața a primit un onorariu de 23.975 euro.