Clădirea, denumită Unirii View, este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu, aproape de Piața Unirii, și va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri și ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană generoasă împărțită pe trei niveluri. Înălțimea imobilului va atinge 73 de metri. Proiectul presupune o investiție de aproximativ 33 de milioane de euro şi va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătrați

Aproape un sfert din suprafața clădirii (4.000 de metri pătrați) a fost închiriată deja de către furnizorul de soluții și servicii software NTT Data România, care își va muta din 2018 sediul central din București în zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din București, suprafața preluată fiind de asemenea de patru ori mai mare față de cea actuală a companiei.

În prezent, aproape 200 de persoane lucrează zilnic pe șantierul proiectului Unirii View, ale cărui lucrări de construcție au demarat în octombrie 2016. Antreprenorul general de construcții al proiectului este Bog’Art, una dintre cele mai mari companii locale de construcții.

Turnul se construieşte pe un teren cumpărat de Weerts de la omul de afaceri Costel Căşuneanu la un preţ de circa 7.000 de euro/mp.

Bani din depozite

Yves Weerts este prezent pe piaţa imobiliară românească din 2007. El a cumpărat nouă hectare de teren, lângă Deva, pe care a construit un centru de depozitare şi spaţii de birouri la cererea retailerului francez Carrefour. El a încasat circa 10 mil. euro din vânzarea acestui parc logistic către CTP, bani care se întorc acum în proiectul Unirii View.

Omul de afaceri este un pasionat al curselor de maşini şi a fost pilot amator până acum câţiva ani. Acum manageriază echipa W Racing Team care concurează în clasa de curse GT.

Antreprenorul belgian a fost proprietarul celui mai mare operator logistic din Benelux, compania Weerts Transports & Logistics. Divizia imobiliară şi cea de transport au fost vândute în 2008, Yves Weerts rămânând doar cu divizia de furnizare de servicii. În ultimii ani, el a reluat investiţiile în spaţii logistice pe teritoriul Belgiei.