Turkcell continuă activitatea de evaluare a oportunităţilor de achiziţii în ţările vecine Turciei, se arată în declaraţia companiei turceşti.

Printre potenţialii cumpărători ai Globul se află Turkcell, Vodafone Group Plc şi Orange, deţinută de France Telecom, susţine cotidianul elen "Capital", fără a preciza sursa informaţiei.

Globul are 4,3 milioane de abonaţi şi în 2011 a înregistrat venituri de 413 milioane de euro, cu 2,6% mai scăzute decât în 2010.

Posibila vânzarea a Globul "face parte din strategia de refinanţare a unor datorii în valoare de 3,4 miliarde de euro care ajung la maturitate în următorii doi ani", a anunţat duminică biroul de presă al OTE pentru ‘Capital’.

Ziarul susţine că boardul OTE a luat deja decizia de a vinde Globul în urmă cu câteva zile şi a angajat banca americană Citigroup pentru a o ajuta la intermedierea tranzacţiei.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, este controlată în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom iar guvernul elen are dreptul de a participa la deciziile cheie ale grupului datoriată ‘acţiunii de aur’.

La rândul său, OTE deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).