Potrivit informațiilor oferite de către ministrul turc al Sănătății, în ultimele 24 de ore Turcia a înregistrat 141 de decese provocate de coronavirus, cu o zi înainte ca noile măsuri restrictive să intre în vigoare.

Noile decese cauzate de pandemie anunţate de ministrul Sănătăţii au ridicat la 12.084 numărul victimelor în Turcia la mai mult de 435.000 de cazuri înregistrate oficial. Precedentul record de decese a fost înregistrat pe 19 aprilie cu 127.

Ce restricții se vor impune

Autoritățile din Turcia au decis ca restaurantele și cafenelele să poată vinde doar la domiciliu. Mai mult decât atât, turcii nu vor avea voie să iasă din casă la final de săptămână, în intervalul orar 20:00 – 10:00.

În plus, centrele comerciale, supermarketurile și patiseriile își vor înceta activitatea la ora 20:00, începând de vineri, 20 noiembrie.

Autoritățile au mai decis ca cinematografele să rămână închise până la finalul acestui an. În ceea ce privește școlile, elevii vor face cursuri online până la finalul lunii decembrie.

Anunţând aceste restricţii, marţi, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a prevăzut că dacă epidemia continuă, Guvernul va fi „constrâns să ia măsuri şi mai drastice”.

Organizaţiile medicilor afirmă că numărul real al cazurilor şi al deceselor în Turcia este mult superior celui anunţat de Ministerul Sănătăţii.

Primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu, opozant al lui Erdogan, a cerut săptămâna trecută carantinarea capitalei economice a ţării, care este prima afectată de pandemie.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor care mor în fiecare zi în Istanbul este superior celui zilnic anunţat de Guvern pe tot teritoriul ţării, notează news.ro.