Potrivit unui comunicat de presă al MCSI, postat pe pagina de Internet a instituţiei, discuţiile, la care a participat şi Horaţiu Anghelescu, secretar de stat în cadrul ministerului de resort, s-au referit la viitorului guvernării electronice în România, inclusiv la rolul de Coordonator pentru Tehnologia Informaţiei (CIO Officer) precum şi la lansarea recentă a programului GovITHub. Au fost, de asemenea, analizate şi priorităţile Guvernului pentru perioada imediat următoare.

"Îmi iau un angajament în faţa dumneavoastră, că şi viitorul ministru care va fi numit va căuta să se întâlnească mult mai des cu dumneavoastră şi să aveţi acest gen de interacţiune", a anunţat Dragoş Tudorache.

Referitor la unele afirmaţii apărute în mass-media potrivit cărora Ministerul Comunicaţiilor ar urma să fie desfiinţat, Tudorache a precizat că acest lucru nu se va întâmpla iar crearea Coordonatorului IT nu se va suprapune peste mandatul şi rolul de reglementator al Ministerului Comunicaţiilor.

"Acest minister nu se va desfiinţa. Acest minister va rămâne, are suficient de mult de lucru, iar crearea Coordonatorului IT de la Guvern nu înseamnă în niciun caz desfiinţarea ministerului şi nici nu se va suprapune peste mandatul şi rolul de reglementator pe care Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională îl are. Acesta este un mit urban şi aş vrea să-l trataţi ca atare', a subliniat Tudorache.

La jumătatea lunii aprilie a acestui an, directorul general al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, a declarat în cadrul unei conferinţe de specialitate că a fost şi rămâne un fan al desfiinţării Ministerului Comunicaţiilor şi al creării unei alte entităţi care să funcţioneze în baza unui contract care să pornească de la un guvern total apolitic.

Guvernul a lansat, joi, GovITHub, programul guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei, în cadrul căruia 10 persoane care vor participa în regim full-time, la Bucureşti, începând cu data de 15 septembrie, vor primi burse în valoare de 2.000 de euro pe lună, timp de şase luni.

De asemenea, până la 100 de membri vor participa în GovITHub în regim voluntar (în persoană sau la distanţă), aceştia fiind selectaţi prin acelaşi proces competitiv.

Competiţia este deschisă începând de joi, pe site-ul oficial al GovITHub, ithub.gov.ro, şi se va închide pe data de 4 septembrie. Platforma GovIT Hub va funcţiona în cadrul Guvernului, iar coordonarea va fi asigurată de Cancelaria primului ministrului. AGERPRES