Tudor Gheorghe este, fără îndoială, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai României.

Cât de des îşi delectează Tudor Gheorghe musafirii cu muzica sa?

El iubeşte să cânte şi să-i încânte pe spectatori cu muzica sa, sălile fiind întotdeauna arhipline atunci când Tudor Gheorghe are vreun spectacol. Există însă şi momente în care nu doreşte să cânte? Într-un interviu recent, el a recunoscut care sunt acestea.

Tudor Gheorghe spune că nu-şi răsfaţă niciodată musafirii care-i trec pragul casei, cântându-le ceva.

“Nici pomeneală! Absolut niciodată nu fac asta. Niciodată! Nu ştiu a cânta decât pe scenă, sub lumina reflectoarelor, îmbrăcat aşa cum se cuvine pentru a-mi respecta publicul. Nu ştiu altfel a cânta!

Nu cânt la zile de naştere, la nunţi sau botezuri, la zilele nu ştiu cărui oraş sau mă rog la evenimente de tipul ăsta. Aşa ceva nu există la mine! Pur şi simplu!

Nu există aşa ceva! Iar ei, adică familia şi prietenii, ştiu asta de ani buni, aşa că o asemenea cerere nu va fi niciodată formulată. Repet, nu ştiu a cânta altfel decât pe scenă, pentru publicul meu!”, a declarat Tudor Gheorghe pentru Impact.

“Aşa e publicul meu (…) cum să nu-l iubeşti şi să nu-l preţuieşti?!”

Maestrul a povestit şi de ce îşi apreciază publicul atât de mult: pentru că este unul “special” şi civilizat.

“O dată eram la Sala Palatului şi am revenit, după obiceiul meu în sala goală. Una dintre femeile de serviciu m-a văzut şi a venit să-mi spună ceva: ”Aş vrea să vă rog ceva, dacă se poate”, a început ea dialogul. Eu am crezut că va fi cine ştie ce rugăminte, dintr-acelea pe care lumea le obişnuieşte, dar ea a adăugat repede, ca şi cum s-ar fi fâstâcit într-un fel de ceea ce urma să-mi spună. ”Veniţi şi cântaţi mai des aici, la noi, la Sala Palatului!”.

Mirat, i-am spus ceva despre programul meu aglomerat. Ea a continuat, spunându-mi doar atât: ”Nu doar că vrăjiţi lumea, dar după concertele dumneavoastră noi nu trebuie să facem curat!”. Aşa e publicul meu, special, nu lasă după el coji de seminţe, sticle goale, şerveţele folosite. Ş-atunci, cum să nu-l iubeşti şi să nu-l preţuieşti?!”, a povestit Tudor Gheorghe.

Când îl putem revedea pe Tudor Gheorghe pe scenă?

Artistul spune că nu ştie deocamdată când va putea reveni pe scenă, la concerte, din cauza restricţiilor, însă este pregătit deja cu spectacolele noi cu care-şi va încânta fanii.

“Nu ştiu, chiar nu ştiu! Când ne-or da voie. Deocamdată se vorbeşte despre valul patru, apoi va urma valul cinci. Cine să mai ştie câte altele… vorba poetului, ce e val, ca valul trece!

Am patru, poate chiar cinci spectacole noi sau aproape noi. În primul rând vom relua spectacolul pe care pandemia ne-a forţat anul trecut, în martie, să-l întrerupem.

Aşadar, vom merge iar cu ”Risipitorul de frumuseţi”, partea I. Va urma ”Risipitorul de frumuseţi”, partea a II-a, spectacolul dedicat valsurilor, iar apoi cel cu ”Tangouri célèbre din Bucureştiul de alătădată””, a mai declarat Tudor Gheorghe.

Sursa foto: Facebook