Trupa byron se alatura sustinatorilor proiectului de voluntariat CharityGift.ro, primul magazin online in care toate produsele contin o donatie, fara adaosuri de pret.

Proiectul CharityGift.ro castiga noi sustinatori din lumea muzicala. Dupa ce a fost adoptat de catre trupele Sarmalele Reci si Spitalul de Urgenta, este randul trupei byron sa se inscrie in randul celor care urmeaza modelul  “Adopta un ONG”. Astfel, trupa byron va pune in vanzare noul album “A Kind of Alchemy” si pe CharityGift.ro. Ca urmare, un procent semnificativ din valoarea CD-urilor vandute va fi redirectionat catre una dintre cauzele prezente pe CharityGift.ro Albumul va fi lansat printr-un concert pe care trupa il va sustine in data de 23 octombrie la The Silver Church din Bucuresti. Trupa va promova CharityGift.ro in cadrul concertelor si a aparitiilor TV.

“Am hotarat sa ne implicam in proiectul CharityGift.ro pentru ca este o initiativa de suflet, care ofera sansa de a face o fapta buna fara o ocazie speciala. Sunt multe produse cool pe site, care cu siguranta atrag oamenii. Faptul ca iti cumperi ceva fain si ajuti in acelasi timp e o idee originala si eficienta. Devine atat de usor sa  oferim un ajutor real unor cauze care chiar au nevoie de sustinere.” declara Dan Byron, vocalistul trupei byron.

Albumul care va fi disponibil pe CharityGift.ro abordeaza conditia artistului. “A Kinf of Alchemy” incepe si se termina cu acelasi motiv muzical, abordat diferit, prima data anuntand venirea noptii (“The Night”), a doua oara pe cea a diminetii (“A Peaceful Mind”). In incheiere, pe post de bis, o piesa despre efemeritatea relatiei ascultator – album (inchipuit ca persoana), mascata intr-o poveste despre o prietenie pierduta (“Blinded By Sunshine”).

Despre byron si “A Kind of Alchemy”

Gandita initial ca un proiect solo, trupa byron a fost infiintata la  sfarsitul anului 2006. A fost gandita initial ca un proiect solo si denumita sugestiv dupa vocalistul si fondatorul acestei formatii, Dan Byron, al carui trecut se leaga de alte proiecte muzicale precum Agathodaimon, RA, Kumm sau Urma.

Componenta trupei: Dan Byron – voce, chitara acustica, flaut, Six Fingers – clape, voce, chitara acustica, Vlady Sateanu-bas, Costin Oprea – chitara electrica, Cristi Matesan – tobe.

Primul album byron, „Forbidden Drama”, a aparut in noiembrie  2007 si s-a remarcat printr-un sunet inchegat, matur, lucrat, de sine statator.

In octombrie 2008 trupa a lansat primul DVD unplugged romanesc, „Acoustic Drama”. Concertul a fost difuzat de MTV in intregime sub brandul Unplugged.

Vineri, la clubul The Silver Church trupa byron va lansa cel de al  treilea album, „A Kind of Alchemy”.

Titlul albumului este inspirat chiar de una din piesele de pe album, “The Alchemist”, in care personajul principal, alchimistul (compozitorul), transforma oamenii in cantece.

Inregistrarile s-au realizat in studioul Real Sound & Vision, productia, sunetul, mixajul si masterizarea fiind asigurate de Victor Panfilov.

Albumul va fi distribuit in reteaua librariilor Carturesti din toata tara si pe www.charitygift.ro, magazinul online in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre o cauza sociala.

Despre CharityGift.ro

Este un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale si sociale, care functioneaza ca un magazin online, o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor care astfel se angajeaza sa directioneze, partial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le sustina. Astfel, CharityGift.ro este menit sa ofere ajutorul financiar atat de necesar cauzelor umanitare si in acelasi timp sa acorde tuturor oamenilor posibilitatea de a-si exprima bunatatea mereu, nu doar in situatii extreme sau in preajma Sarbatorilor.

Proiectul este sustinut pro bono de Andreea Marin Banica, cunoscuta pentru implicarea sa extrem de activa in campaniile umanitare din ultimii 15 ani, de Rogalski Grigoriu Public Relations – pentru servicii de consultanta PR – si de Balms&Asociatii – care ofera servicii de consultanta juridica – Graffino si Hanson Online Brand Communication, care ofera servicii de webdesign si X3 Studios prin Proiect 1000, care ofera servicii de design pentru materialele de promovare. Recent  proiectul CharityGift.ro a fost adoptat de trupa Sarmalele Reci si de trupa Spitalul de Urgenta.