Media Dow Jones Industrial Average a crescut cu 65,08 puncte (0,26%), până la 24.987,76 puncte. De asemenea, Nasdaq Composite a adăugat 22,88 de puncte (0,32%), la 7.088,41, notează Reuters.com, potrivit Mediafax.ro.

Președintele SUA, Donald Trump, a postat un mesaj triumfător pe rețeaua de socializare Twitter: “Dow Jones se duce către 25.000. Felicitări! Eliminarea reglementărilor inutile va continua”.

Indicele Dow Jones a trecut pragul de 20.000 de puncte pentru prima dată la data de 25 ianuarie 2017, în contextul în care mai mulţi indici importanţi ai burselor din Statele Unite au consemnat – atunci, ca şi acum – noi recorduri. Evenimentul a fost considerat de analiștii simpatizanți ai lui Trump drept un efect al victoriei acestuia în alegerile prezidențiale.

Dow Jones Industrial Average, unul dintre simbolurile economiei şi pieţei de capital americane, include companii de notorietate mondială, de la conglomerate industriale precum General Electric, Boeing şi Caterpillar, până la bănci şi companii de servicii financiare ca Goldman Sachs, JPMorgan, Visa, American Express, dar şi giganţi IT ca IBM, Intel, Cisco şi concerne care activează în industria bunurilor de larg consum şi comerţul cu amănuntul, precum Coca Cola, McDonald’s, Procter & Gamble ori Nike. Giganţii energetici Exxon şi Chevron sunt, de asemenea, incluşi în Dow Jones, la fel şi companiile farmaceutice Pfizer şi Merck sau Walt Disney.