Trump a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu şefa executivului britanic Theresa May şi cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau. Trump şi-a exprimat recunoştinţa faţă de cei patru lideri "pentru că au purtat discuţii oneste pe această temă în timpul primelor luni ale mandatului" preşedintelui american la Casa Albă. 

"Totodată, (Trump) i-a asigurat pe lideri că SUA sunt în continuare angajate în alianţa transatlantică şi în eforturile solide de protejare a mediului înconjurător", a explicat Casa Albă într-un comunicat. 

Trump a reamintit deopotrivă implicarea SUA "în reducerea emisiilor de gaze şi leadership-ul american în dezvoltarea tehnologiei privind producerea de energie curată" şi a reiterat că, în timpul guvernării sale, ţara sa "va fi cea mai curată şi mai respectuoasă de pe Pământ cu mediul înconjurător". 

"Toţi liderii au căzut de acord să continue dialogul şi să consolideze cooperarea în domeniul mediului şi de orice alt tip în viitor", potrivit comunicatului difuzat de Casa Albă. (Sursa: Agerpres)