Prezentatoarea Nicolle Wallace de la MSNBC a declarat că președintele Donald Trump ar fi flatat dacă discursul său de la Convenția Republicană Națională ar fi comparat cu un discurs susținut de conducătorul nord-coreean Kim Jong-un, transmite Washington Examiner.

Comentariul a fost făcut atunci când Wallace, care a fost angajată a departamentului de comunicare al Casei Albe în administrația George W. Bush, discuta evenimentele care aveau loc la convenția de săptămâna aceasta a Partidului Republican (GOP), iar editorialistul Eugene Robinson de la Washington Post argumentase că programul evenimentului e dovada că GOP a devenit loial până la slugărnicie tipului de politică practicat de Trump.

„E o chestie de genul cultului personalității. E Coreea de Nord sub Kim Jong-un. E România sub Ceaușescu. Adică e limpede că s-a ajuns la un punct al absurdității. Și cred că, în mod clar, e ceea ce vom vedea toată săptămâna. E numai Trump, Trump, Trump, Trump, Trump”, a afirmat Robinson.

Wallace s-a declarat de acord. Ea a susținut că Trump ar fi flatat dacă ar fi comparat cu dictatori.

„Numai Donald Trump nu s-ar simți insultat de ceea ce a spus acum Gene (prescurtarea lui „Eugene” – n.trad.) despre Kim Jong-un din Coreea de Nord. Vreau să spun că ar fi o comparație care pe el l-ar flata”, a afirmat ea.