Euro este o monedă foarte credibilă, iar zona euro are un program puternic pentru a ajuta statele care se confruntă cu problema datoriilor, cum ar fi Grecia, a declarat, luni, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, transmite Reuters.

„În cazul Greciei, suntem în situaţia în care avem un program puternic şi suntem foarte dornici să controlăm implementarea reformelor. Părerea mea este că programul va funcţiona”, a explicat oficialul BCE, într-un interviu acordat, luni, postului rusesc de televiziune Russia Today.

Potrivit lui Trichet, inflaţia în zona euro este în prezent de 1,98 la sută, conform cu definiţia BCE a stabilităţii preţurilor.

Investiţiile europene sunt atractive, am spus întotdeauna că euro este o monedă foarte credibilă. Stabilitatea preţurilor rămâne principalul obiectiv al BCE, a subliniat Jean-Claude Trichet.

El a salutat afirmaţiile referitoare la încrederea în zona euro venite din Rusia, care deţine aproximativ 40 la sută din rezervele sale de 400 miliarde de dolari în active europene.

Pentru a asigura redresarea continuă a zonei euro, guvernele trebuie să susţină încrederea consumatorilor şi a investitorilor, îndeplinind obiectivele strict fiscale, a mai spus preşedintele Băncii Centrale Europene.

SURSA: Agerpres