Tranzacţia de aproximativ 100 milioane euro prin care New Europe Property Investments urma să preia două parcuri de retail de la BelRom Real Estate nu va mai avea loc, surse din piaţa imobiliară declarând pentru Mediafax că fondul şi-a îndreptat atenţia spre alte investiţii în România.

„Investitorul ( New Europe Property Investments, n.r.) şi-a lărgit agenda şi ia în calcul şi alte proiecte ce pot livra un randament similar, la o calitate superioară”, au precizat sursele citate.

Tranzacţia anului trecut

New Europe Property Investments (NEPI) a preluat anul trecut de la BelRom parcul comercial European Retail Park Brăila, pentru 63 milioane de euro, fiind cea mai mare achiziţie a unui proiect imobiliar realizat în 2009 în România. Tranzacţia prevedea achiziţia a trei proiecte de retail dezvoltate de firma Belrom Real Estate şi era structurată în două componente, respectiv bani şi acţiuni emise de NEPI.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii NEPI şi ai BelRom nu au dorit să comenteze, dar consultantul care a intermediat tranzacţia, firma DTZ Echinox, a precizat că între cele două părţi au apărut unele dificultăţi, în urma cărora tranzacţia nu se va mai realiza.

„Este adevărat că deal-ul dintre NEPI şi BelRom de preluare a parcurilor de retail din Focşani şi Bacău a întâmpinat unele dificultăţi care fac puţin probabilă concretizarea tranzacţiei”, a declarat Cristian Ustinescu, şeful departamentului investiţii al firmei de servicii imobiliare DTZ Echinox, fără să ofere detalii.

NEPI ar fi investit 160 de milioane de euro

Fondul intenţiona să achiziţioneze, pe lângă proiectul din Brăila şi pe parcurile din Focşani şi Bacău, investiţiile totale în aceste trei proiecte urmând să treacă de 160 milioane de euro, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor NEPI.

NEPI, asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, a anunţat anul trecut că intenţionează să îşi sporească portofoliul de centre comerciale în România prin noi achiziţii în 2010.

BelRom a finalizat până acum cinci parcuri comerciale, în Sibiu, Brăila, Târgu Mureş, Bacău şi Focşani (cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 300.000 de metri pătraţi), iar alte patru proiecte vor fi terminate în următorii doi ani.

SURSA:Mediafax