Parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% faţă de situaţia normală, începând de miercuri, dar nu va fi suspendată nicio linie, anunţă primarul general, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

„De mâine, parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% faţă de situaţia normală, dar nu va fi suspendată nicio linie. Am mai făcut o reducere de 25%, la debutul stării de urgenţă, acum reducem cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2. Parcul programat pentru weekend nu se modifică”, a spus Firea.

Ea a precizat că STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule „corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea”.

Noul program, cu orarul de trecere prin staţii pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro) şi pe aplicaţia InfoTB (Info Transport Bucureşti), scrie Agerpres.

STB recomandă utilizarea modalităţilor alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei

„Totodată, STB SA anunţă că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor) şi va menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai”, a menţionat Gabriela Firea.

STB le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalităţile alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicaţiei de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicaţia gratuită BPay permite achiziţionarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existenţa unui card de transport. Detalii, pe site-ul www.stbsa.ro.

Activitatea directă de relaţii cu publicul a STB a fost suspendată, dar se poate realiza prin internet sau telefon:

  • pentru informaţii generale sau sesizări referitoare la programul de circulaţie: telefon +40219391;
  • pentru informaţii şi sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;
  • pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiţii şi adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426;
  • pentru informaţii şi sesizări referitoare la Corpul de control: telefon +40214503952.