Transilvania, „mărul discordiei” dintre România și Ungaria

Radu Tudor a vorbit vineri, 9 februarie 2024, despre interviul comentatorului american Tucker Carlson cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Potrivit spuselor sale, jurnalistul american a fost implicat în promovarea diversiunii privind apartenența Transilvaniei, având întâlniri private atât cu premierul Ungariei, Viktor Orban, cât și cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a spori „mesajele revizioniste”.

Se pare că liderul rus ar vrea să creeze tensiuni între Ungaria și România, state vecine, ambele membre ale UE și țări aliate în NATO, pentru a destabiliza regiunea, continuând astfel războiul din Ucraina.

Premierul Ungariei ar fi adeptul revizionismului și al revendicărilor teritoriale în Transilvania prin cererile de autonomie teritorială. Se pare președintele Rusiei ar susține aceste demersuri „extrem de periculoase”.

România, noua țintă a Kremlinului?

Destabilizarea și amenințarea Flancului Estic al NATO, în special a țărilor vecine cu Ucraina, precum România, este „principala misiune” a Kremlinului.

„Prin mesajele date de tandemul Carlson-Putin, suntem avertizați de pericolul ce planează asupra României.

Sute de mii de maghiari din România, mulți dintre ei cu cetățenie maghiară, au fost intoxicați ani buni de regimul Orban și media controlată de la Budapesta cu mesaje revizioniste, extremiste, anti-occidentale și pro-ruse.

Dacă românii de etnie maghiară din Transilvania vor continua să cadă în plasa lui Putin, tensiunile interetnice și eterna contestare a tratatelor istorice vor aduce pericole uriașe în viitorul apropiat. Pericole provocate și dorite de Rusia”, a scris, vineri, Radu Tudor pe blogul său.

RADU_TUDOR
SURSA FOTO: Facebook, Radu Tudor

Ucraina, „un stat artificial”, compus din teritorii românești, polonești și ungurești

În cadrul interviului acordat lui Tucker Carlson, președintele Rusiei a explicat de ce crede că Ucraina este un „stat artificial”. Potrivit spuselor sale, după al Doilea Război Mondial, țara vecină a primi teritorii românești, poloneze și ungurești.

„După Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit pe lângă teritoriile care aparțineau Poloniei, teritorii care aparțineau Ungariei și României.

Așadar, România și Ungaria au rămas fără o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei. Așadar, avem toate motivele să credem că Ucraina e un stat artificial”, a zis el.

Afirmațiile sale l-au determinat pe jurnalistul american să aducă în discuție frustrarea maghiarilor legată de Transilvania, teritoriu românesc. Totuși, președintele Rusiei nu a vorbit deloc pe această temă.

Dialogul lor a fost publicat pe canalul oficial de Twitter al lui Tucker Carlson.