Bazându-se pe WPA2, care a fost adoptat la scară largă de peste un deceniu, WPA3 adaugă noi caracteristici pentru a simplifica securitatea Wi-Fi, pentru a permite o autentificare mai sigură și pentru a oferi o criptografie avansată pentru aplicațiile de date extrem de sensibile.

„WPA3 preia conducerea în furnizarea celor mai puternice protecții din industrie, într-un mediu în care măsurile de securitate sunt în continuă schimbare”, a precizat Edgar Figueroa, președinte și CEO al Wi-Fi Alliance.

„Evoluția Wi-Fi trebuie să aibă loc înaintea evoluției pieței. Este o condiție critică pentru ca Wifi să rămână una dintre cele mai frumoase povești de succes ale tehnologiilor fără fir”, a precizat Phil Solis, director de cercetare pentru IDC.

Wi-Fi Alliance a introdus recent Wi-Fi CERTIFIED Enhanced Open, un program de certificare care oferă noi beneficii utilizatorilor din rețelele Wi-Fi deschise. În scenariile în care nu se dorește autentificarea utilizatorilor sau distribuția acreditărilor este impracticabilă (cum ar fi în restaurante sau pentru utilizatorii unui portal web din rețeaua internă a unui aeroport, hotel sau arenă sportivă), Wi-Fi Enhanced Open oferă acum o protecție îmbunătățită a datelor, menținând comoditatea și ușurința în utilizarea rețelelor deschise.
2018 este un an de schimbări pentru tehnologia Wi-Fi, cu noi standarde: WPA3, împreună cu eficiența standardului 802.11ax, va permite tehnologiei Wi-Fi să atingă niveluri de securitate și performanță de neimaginat doar cu câțiva ani în urmă.

Sursă: HD Satelit