Astfel, creanţele pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale comercială se ridică la 6,9 milioane de lei. Cel mai mare restanţier din această categorie este firma Transenergo Com, cu 5,3 milioane de lei, urmată de Complexul Energetic Hunedoara, cu 0,5 milioane de lei, şi de de ICCO Energ SRL, cu 0,3 milioane de lei, scrie Agerpres. 

Totodată, 14,1 milioane de lei reprezintă datoriile acumulate de companii energetice intrate în procedura de insolvenţă. Transelectrica notează că va recupera aceste creanţe pe cale juridică. Datoria cea mai mare o are traderul de energie Petprod, respectiv 5,6 milioane de lei. Urmează Also Energ, cu 5,05 milioane de lei şi CET Govora, cu 1,8 milioane de lei. 

Clienţii aflaţi în procedură de faliment au acumulat datorii de 6,4 milioane de lei către Transelectrica în contul tarifelor de transport al energiei. Cea mai mare sumă o datorează Total Electric Oltenia (3,1 milioane de lei) şi Ennet Group (2,3 milioane de lei), potrivit Agerpres. 

În plus, Transelectrica deţine creanţe totale de 16,4 milioane de lei aferente facturilor de penalizare pentru serviciul de transport. Cel mai mare datornic de pe această listă este producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi, cu o restanţă de 3,9 milioane de lei.