Fabrica de la Sântimbru produce nutrețuri combinate pentru hrana păsărilor într-un sistem automatizat şi fară niciun contact cu mediul exterior, furajele fiind sterilizate printr-o instalaţie specială. Reţetele de furajare sunt analizate în laboratorul propriu pentru asigurarea calității și siguranței maxime a produselor din carne de pasăre. 
„Transavia își crește păsările cu cereale din fermele vegetale proprii. Astfel, putem oferi consumatorilor produse cu adevărat sănătoase, controlând direct lanțul de producție”, a declarat Ioan Popa, Director General Transavia.
Prin această investiţie, capacitatea de stocare a fabricii de nutrețuri combinate s-a dublat, ajungând la 72.000 tone, prin integrarea a şase noi silozuri de depozitare. În prezent, unitatea dispune de 15 silozuri, dintre care primele nouă au fost date în funcţiune în perioada 2006-2011.
„Investiţia de la Sântimbru continuă strategia noastră de integrare a diviziei vegetale în activitatea grupului Transavia, un efort investițional care aduce o creştere considerabilă a calităţii şi siguranţei alimentare a produselor  în beneficiul consumatorilor români . După înfiinţarea celor două ferme vegetale din judeţele Cluj şi Alba, această investiţie a devenit o necesitate astfel încât depozitarea cerealelor necesare hrănirii păsărilor să se realizeze în cele mai bune condiţii”, a adăugat Ioan Popa.
Pe lângă extinderea capacităţii de depozitare, Transavia a investit şi în realizarea unei linii suplimentare de producţie furaje, astfel încât capacitatea totală de fabricaţie a ajuns la 30 tone furaje granulate/oră, respectiv 250.000 tone/an.
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4 milioane euro, suma ce face parte din programul investiţional al Transavia alocat anului 2011, în valoare totală de 15 milioane euro.