Traian Berbeceanu, out. Conform negocierilor dintre liderii partidelor de coaliție, viitorul prefect al municipiului București va fi dat de Alianța USR PLUS, transmite evz.ro

Cu o întârziere de patru săptămâni, partidele din coaliția de guvernare au finalizat negocierile pentru funcțiile de prefecți și subprefecți. Săptămâna trecută discuțiile s-au blocat pe desemnarea prefectului în județul Bihor, dorit atât de PNL cât și de USR PLUS.

Traian Berbeceanu, out

În cele din urmă liderii partidelor au ajuns la un numitor comun. În urma discuțiilor, PNL va avea 23 de prefecți, USR 14, iar UDMR 5.

Lista prefecților PNL cuprinde Alba, Brașov, Bistrița Năsăud, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Prahova, Teleorman, Vrancea și Vâlcea.

USR va avea 14 prefecți. Vor fi numiți în București, Vaslui, Tulcea, Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui.

UDMR va avea 5 prefecti. Aceștia au fost numiți în județele Arad, Cluj, Covasna, Sălaj, Satu Mare.

Reacția lui Traian Berbeceanu

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

USR-PLUS s-a enervat maxim

Scenă incredibilă cu lumânări în Parlament. Senatorul PSD Călin Matieş a împărţit lumânări în şedinţa de plen de luni. În replică, Narcis Mircescu, vice-lider al grupului parlamentar USR PLUS, a sărit imediat la atac. El le-a spus celor de la USR să împartă lumânări foştilor miniştri social-democraţi ai Sănătăţii.

„Asist aici la un spectacol trist, care până la un punct şi-a avut sensul”, a afirmat Mircescu. În opinia sa, acțiunea este e o formă de Opoziţie, la fel cum şi Opoziţia de dinainte făcea.

„Din momentul în care domnul Matieş a venit cu lumânări. Lucrurile cred că au luat-o într-o direcţie în care aş vrea să îi spun domnului Matieş către cine să dea lumânările. 30 de lumânări pentru 30 de ani de subfinanţare a sistemului sanitar. 14 dintre ele pentru foştii miniştri de Sănătate ai PSD. La ultimii trei să le dea mai mari, pentru că sunt şi urmăriţi penal”, a afirmat Mircescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin