Concret, fostul președinte este supărat pe Partidul Național Liberal (PNL) deoarece se comportă la fel ca PSD când vine vorba de majorarea punctului de pensie.

Traian Băsescu a declarat că PNL nu a dat indexarea pensiilor de la 1 ianuarie, așa cum era normal, motiv pentru care creșterea cu 14 procente nu este reală.

„Ce mă supără pe mine? Că mint la fel ca şi PSD. PSD spunea că dă 40% la pensii şi nu aveau cum s-o facă nici înainte de pandemie, dar într-o perioadă ca aceasta. Ca şi PSD, nu au dat indexările la 1 ianuarie şi vin acum şi spun -v-am dat o creştere a punctului de pensie cu 14%.”, spune Traian Băsescu.

Pensionarii au fost furați

Contracandidatul Gabrielei Firea și al lui Nicușor Dan pentru funcția de primar al Capitalei a scos la iveală faptul că pensionarii au fost furați cu 904 lei. În plus, Traian Băsescu a mai spus că adevărata majorare a pensiilor este de 3,5 procente.

”În acest an, ei au furat fiecare pensionar cu 904 lei. Dacă veneau cu indexarea de la 1 ianuarie până la 1 septembrie şi veneau cu 14% acum erau corecţi. Mărirea reală e de 3,5%”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seară la România TV.

Pensiile majorate sunt deja pe drum

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a subliniat la România TV că noile taloane de pensii vor ajunge la pensionari simultan cu banii, la începutul lunii septembrie.

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat majorarea punctului de pensie de la 1.265 lei la 1.442 lei, începând cu data de 1 septembrie. De asemenea, cuantumul indemnizației de însoțitor va crește, de la aceeași dată.

Violeta Alexandru a spus miercuri că a început tipărirea taloanelor de pensie care includ majorarea de 14% şi a dat asigurări că acestea vor ajunge la pensionari odată cu banii, la începutul lunii septembrie.

„Da, chiar în cursul zilei am fost de două ori în ambele locaţii în care există aparatura prin care se tipăresc taloanele, a început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape nonstop, în sensul în care se va lucra şi în weekend şi cât este necesar, astfel încât să ne încadrăm în termen şi pensiile să ajungă odată cu taloanele la începutul lunii septembrie”, a transmis Violeta Alexandru.