Nu multă lume știe că celebrul actor a fost la un pas să candideze și la Președinția României. S-a întâmplat în trecut, când PSD era pe val și la fel era și Florin Călinescu la Pro TV. Susținere necondiționată ar fi avut chiar de la șeful SRI de atunci, Virgil Măgureanu.

Vedeta celor de la PRO TV a povestit, acum ceva vreme, că Virgil Măgureanu i-a propus să candideze la funcţia de preşedinte al României. Călinescu a refuzat și așa a ajuns Traian Băsescu președinte.

„Vi s-a propus și dvs să deveniți candidat la Președinție?”, a fost întrebat Florin Călinescu, la Gândul Live.

Călinescu a răspuns direct: „Analiștii competenți au spus că am toate șansele în momentul ăla, pentru că era bătălia între Iliescu și Vadim Tudor. (…) Și au zis: ‘Hai mă să îl punem pe ăsta, din popor!”.

(…) Ei au crezut cu am contract cu Pro TV, cu Sârbu, şi când au aflat cu stupoare că eram singurul care nu aveam un contract cu nimeni, atunci mi-au zis că e necesar să semnez o hârtie (…) o formă de subordanare a intereselor patriei (…). Atunci Virgil Măgureanu a zis ‘Nu vrei, nu?’. ‘Nu!’. ‘Atunci o să-l fac pe Traian Băsescu preşedintele României’, în anul 2000. Mi-a spus-o cu martori. Și traseul a fost următorul, mi l-a și explicat: ‘O să fac un partid’, Partidul Național Român, pe care l-a făcut. Și ce-a făcut Partidul Național Român? A fost absorbit de PD, la o oră de vârf și de mare audiență. Dl profesor a făcut un pas înapoi, a dispărut … . ”, a răspuns Florin Călinescu.

Dezvăluiea a fost făcută de celebrul actor în urmă cu mult timp, mai exact în 2014. Anii au trecut iar între timp Călinescu a decis că este momentul să candideze. Nu la Președinția României, ci la fotoliul de Primar al Bucureștiului. Nu pe aceeași linie cu Traian Băsescu ci chiar împotriva lui.