Fostul președinte al României, actual europarlamentar, Traian Băsescu, a vorbit joi, la emisiunea Gândul Live  despre actuala criză sanitară în care România se află după creșterea record a cazurilor în ultimele zile. Atacul liderului PMP vine în contextul în care joi numărul cazurilor a trecut de 3.100.

Atac dur al lui Traian Băsescu

„Dacă aș fi președinte, nu ar mișca unul. Ar sta în casele lor, pentru că jandarmeria, din ordin politic, tolerează aceste marșuri neautorizate, care nu stimulează decât la nerespectarea regulilor. Nu i-aș lăsa să miște. Jandarmeria ar trebui să aplice legea, în situație de pandemie!

Pot verifica în conturi câți bani am luat pentru a spune că e Covid. Băieți, o să găsiți voi banii, dar până atunci faceți ce scrie în lege! Aici v-o spun cu toată lipsa de simpatie, Arafat e singurul care stă cu picioarele pe pământ, numai că politicul, mă uit la Tătaru, cum, mă, tu, care știi ce se întâmplă, îți poți permite să ai abordări îndoielnice. Nu vă spune că vor muri tot mai mulți și foarte curând o să îi cazeze pe trotuar și nu în spitale. Asta NU vă spune ministrul Sănătății. El crede că e o soluție să faci spitalul Colentina Covid și să-i omori pe cei care erau tratați de cancere, SIDA, făceau dialize.

Aproape s-a ajuns ca în Italia

Aproape s-a ajuns ca în Italia, dar încă mai pot lua măsuri severe. Fiecare în țara lui. Predare la distanță, stat în casă. Obiectivul de a limita îmbolnăvirile până la vaccin este esențial. Dacă nu aș fi știut că va apărea un vaccin, spuneam că asta ne e dat: mergem, ne îmbolnăvim, ne distrăm, murim. Dar când știu de 6 luni? Pe mine asta mă intrigă. Pe holurile tribunalelor e ticsit de justițiabili. E ca la școală!

Lăsăm economia să meargă. Funcționarii, bugetari, îi aducem acasă. Uitați-vă la Ford, la Craiova, lucru în 3 schimburi. Dacia – 2 schimburi. Transgaz lucrează cu 3.000 de constructori.

Asta nu se discută. Economia trebuie să funcționeze, cu costurile de sănătate asumate, dar la maxim diminuate, iar bugetarii acasă!”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.