Elena Udrea a fost consilier prezidenţial şi sefă a Cancelariei Prezidenţiale pe vremea lui Traian Băsescu. Recent, aceasta a fost invitată la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a vorbit despre relația sa cu Maria Băsescu.

„Am avut o relație bună, am petrecut destul de multe vacanțe împreună. O relație de respect. Niciodată nu s-a pus problema să existe vreo aluzie la bârfele care existau. Doamna Băsescu îl cunoaștea pe președinte. Din partea mea, un mare respect pentru doamna Băsescu, respect pe care îl am și acum”, a spus Elena Udrea despre soția lui Băsescu.

Relaţia dintre Elena Udrea şi Traian Băsescu

Printre alte subiecte, Denise Rifai a ţinut să afle adevărul despre relaţia dintre Elena Udrea şi Traian Băsescu, despre care s-a spus de multe ori că ar fi fost mai mult decât una profesională. Întrebată dacă a fost sau nu “iubita lui Traian Băsescu”, fosta blondă de la Cotroceni a spus ferm că nu.

„Nu. Este cel mai important om din viața mea, dar relația a fost o relație extraordinară, de mare încredere, un parteneriat extraordinar.

Sunt fericită că am avut ocazia să fiu discipolul lui Traian Băsescu, să cresc politic cu Traian Băsescu, așa au făcut și mulți alții, spuneam femei și bărbați, însă asta a fost tot”, a precizat Elena Udrea.

Cum îl caracterizează pe scurt Elena Udrea pe Băsescu

Udrea a făcut şi o caracterizare concisă a fostului preşedinte, pentru care are în continuare foarte mult respect.

„Un bărbat foarte puternic. Un lider, categoric. Şi în viaţa privată, şi în politică, oriunde s-ar afla. Este genul de bărbat despre care ştii că este puternic, cum îl vezi”, a mărturisit Elena Udrea în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Fosta consilieră prezidenţială a mai comentat şi un alt moment controversat. Adriana Săftoiu spunea în 2015 că Udrea ar fi stat cu “fundul pe biroul preşedintelui”. Este sau nu asta adevărat?

“Nu mi-aş fi permis să stau cu fundul pe biroul preşedintelui pentru că îmi doream să mă întorc acolo, în biroul ăla, ca preşedinte. Aveam prea mare respect pentru biroul ăla ca să mă aşez cu fundul pe el. Şi am prea mare respect pentru familia preşedintelui ca să îmi permit să stau în fustă scurtă pe biroul lui Traian Băsescu. Exclus ca vreodată să fi stat în fustă scurtă pe biroul preşedintelui”, a precizat Elena Udrea.