Traian Băsescu consideră că AUR a apărut ca o reacție la USR, cele două partide fiind cei „doi poli ai spectrului politic românesc”. Fostul președinte a vorbit și despre senatoarea Diana Șoșoacă. Despre aceasta spune că este prezentă „de dimineață până seară” la televiziuni. Băsescu nu l-a uitat nici pe George Simion, despre care spune că și-a schimbat ideile.

„AUR este o reacție la apariția unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat, să mă scuze cei care se vor simți jigniți, obiective de genul legionarilor din perioada interbelică. USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus în politică românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afară de zgomot.

AUR a apărut ca o reacție la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic românesc. În ceea ce privește izolarea AUR, în timpul partidului România MARE s-a mai întâmplat așa ceva – partidul a fost izolat până a dispărut. Poate nu e cea mai rea idee. Nu partidele o promovează pe Șoșoacă, nu partidele promovează AUR. AUR are două elemente: tricolorul în mâna și poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează. Dacă apelul intelectualilor era un apel de fond”, a spus fostul președinte Traian Băsescu la Realitatea PLUS.

Traian Băsescu: Dați poporului Șoșoacă, o să aibă poporul Șoșoacă

Acesta punctează că nu există emisiune la televizor fără Diana Șoșoacă, unde se prezintă de dimineață până seara ce face aceasta. În privința lui George Simion, Traian Băsescu mărturisește că l-a susținut în ceea ce privește ideea de unire cu Moldova, dar acum și-a schimbat ideile.

„Dați poporului Șoșoacă, o să aibă poporul Șoșoacă. Uitați-vă la România TV care dacă nu are Șoșoacă nu are emisiune, uitați-va la Antena 3, uitați-va la jurnale la dumneavoastră (n.r. Realitatea).

Îmi aduc aminte și când George Simion se tăvălea prin București și i-am luat apărarea pentru că o făcea în numele reunificării României cu Republica Moldova. Între timp și-a schimbat ideile. Nu am nimic împotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Rămâne o enigmă cum un partid crește de la 1 la 10%.

Faptul că de dimineață până seară televiziunile ne servesc ce face Șoșoacă este o realitate. Eu îmi asum susținerea președintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce făceau atunci, îl mai auziți pe George Simion să vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot că să vină ei la putere”, a explicat Traian Băsescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea