Real Madrid anunță decesul unui atacant din aniii 50. Wilson Jones a câștigat Cupa Campionilor împreună cu echipa din capitala Spaniei.

Clubul transmite condoleanțe celor care au familiei și celor care au admirat jocul spectaculos al fostului fotbalist.

Real Madrid anunță decesul unui atacant din aniii 50. Clubul transmite condoleanțe

Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a anunţat luni, prin intermediul unui comunicat, decesul lui Wilson Jones, fostul său jucător din anii ’50, la vârsta de 87 de ani, informează cotidianul L’Equipe.

„Real Madrid ţine să-şi exprime condoleanţele şi toată afecţiunea pentru familia şi apropiaţii săi, precum şi tuturor cluburilor la care a jucat în cariera sa”, a transmis Real Madrid.

Jones a purtat tricoul madrilen în sezonul 1955-1956, în cursul căruia Real Madrid a cucerit Cupa Campionilor europeni.

Wilson Alfredo Jones Rodríguez a fost un jucător spaniol de fotbal care a evoluat pe postul de atacant central.

El a jucat fotbal doar la echipe din Spania.

A fost idolul maselor

Astfel, înainte de perioada petrecută la Real Madrid, Jones a jucat un an de zile pentru Deportivo Alavés, între 1954 și 1955.

După Real Madrid, Jones a mai jucat pentru Real Zaragoza, între ani  1956 și 1960, Real Racing Club de Santander, din 1960 până în 1962, respectiv C. D. Ourense, între 1962 și 1965.

Pentru Real Madrid a înscris 8 goluri în prima ligă spaniolă, în anul 1956, în 16 partide în care a evoluat ca titular.

Wilson a ajuns la Deportivo Alavés în sezonul 1954-55, când clubul se lupta să rămână în Prima Divizie, iar în primul și singurul său an în care a jucat pentru echipă a marcat 17 goluri decisive pentru a atinge acest obiectiv.

Ulterior, atacantul galician a semnat pentru Real Madrid, unde a câștigat o Cupă Europeană în ciuda participării sale limitate la jocul echipei din capitala Spaniei.

Originar din O Barco de Valdeorra, atacantul a fost un adevărat idol al maselor din capitala Alava, datorită abilității sale de a marca cu ambele picioare și ușurinței sale de dribling.

Sursa foto: realmadrid.com