Doliu la Bollywood după ce Dilip Kumar, unul dintre cei mai reputați actori ai „vârstei de aur” a cinematografului indian s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani, scrie AFP.

Anunțul a fost făcut de un prieten apropiat al familiei acestuia, pe contul oficial de Twitter al actorului. În ceea ce privește cauza morții până în prezent nu se cunosc detalii în acest sens.

„Cu inima încărcată de tristețe, vă anunț că dragul nostru Dilip Saab s-a stins în urmă cu puțin timp”, a scris Faisal Farooqui, un prieten de familie, pe contul oficial de Twitter al actorului.

Dilip Kumar s-a născut în Peshawar, un oraș situat în prezent în nordul Pakistanului. În primă fază acesta a avut cu totul altă ocupație. Mai exact, celebrul actor a fost vânzător de fructe și a reușit să înfrângă eșecurile inițiale și dezaprobarea familiei față de intenția de a urma o carieră în cinematografie.

Doliu în lumea filmului. ”Regele tragediei” s-a stins din viață

El a fost numit ”regele tragediei”, pentru toată seriozitatea sa naturală demonstrată de-a lungul carierei sale. Pe parcrusul a 50 de ani de carieră, Dilip Kumar a jucat în aproximativ 60 de filme.

Totodată, AFP notează că actorul a ratat, probabil, șansa unei cariere internaționale, după ce a refuzat oferta regizorului David Lean de juca rolul șerifului Ali în filmul „Lawrence al Arabiei”.

În acest context, rolul i-a fost atribuit în cele din urmă actorului de origine egipteană Omar Sharif.

Amintim faptul că filmul Mughal-e-Azam, unul dintre cele mai mari succese cinematografice indiene din toate timpurile a fost cel care i-a adus lui Dilip Kumar probabil cel mai cunoscut rol al carierei. Filmul relatează povestea imposibilă de iubire între un prinț și o sclavă de la curtea imperială.