Doliu uriaș în lumea artistică: A murit cel care a regizat comedia romantică ”Notting Hill”, în care Hugh Grant şi Julia Roberts au făcut roluri memorabile.

Cauza decesului nu a fost dezvăluită publicului, dar regizorul s-a stins prematur, la vârsta de 65 de ani.

Doliu uriaș în lumea artistică: A murit regizorul Roger Michell

Roger Michell, regizorul celebrului film „Notting Hill”, a murit la vârsta de 65 de ani. Decesul a fost anunţat chiar de publicistul său, acesta anunţând că întreaga familie este devastată de durere, după ce Roger Michell a murit miercuri seara.

Roger Michell lucra la un proiect despre Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, înainte să moară.

Roger Michell s-a născut în Africa de Sud, la Pretoria, şi a copilărit în mai multe locaţii exotice precum Beirut, Damasc şi Praga, înainte să se stabilească în Anglia, astfel încât să poată fi atât regizor de film, cât şi regizor de teatru.

A fost mai degrabă un renumit regizor de teatru, însă a devenit cu adevărat celebru după ce a regizat pelicula „Notting Hill”, film în care strălucesc Hugh Grant şi Julia Roberts şi care i-a adus lui Roger Michell trofeul pentru cel mai bun regizor britanic, la Empire Awards, şi o nominalizare la Premiile Bafta, conform romaniatv.net.

O comedie romantică legendară

În film, William Thacker (Hugh Grant) este proprietarul unui magazin cu cărți de călătorie, aflat în Notting Hill, Londra. Soția sa l-a părăsit pentru un alt bărbat, prin urmare își împarte casa cu un bărbat excentric pe nume Spike.

William Thacker o întâlnește pe actrița de la Hollywood Anna Scott (Julia Roberts), care intră în magazinul său. Ulterior, pe stradă, Will varsă accidental suc de portocale pe Anna și o invită la el acasă, în apropiere, să își schimbe hainele.

La plecare, Anna îl sărută, lasă condusă de impuls.

Regizorul Roger Michell a fost însurat de două ori, cu actriţa Kate Buffery şi cu actriţa Anna-Maxwell Martin, şi a avut în total patru copii.