Alertă la Torino, în Italia! O clădire s-a prăbuşit marţi, 24 august, în oraşul italianTorino, în urma unei exploziei unei butelii. Ministerul român al Afacerilor Externe anunţă că trei cetăţeni români locuiau în imobilul respectiv.

În urma prăbuşirii clădirii, un copil albanez în vârstă de 4 ani a murit, iar mai multe persoane, printre care şi cei trei români, au fost rănite.

Unul din cei trei români se află în stare gravă la spital

Unul dintre aceştia a fost rănit şi se află, în prezent, în spital, fiind în stare gravă. Ceilalţi doi români sunt în stare bună, iar autorităţile din Italia se asigură cazare.

Românul grav rănit ar avea arsuri de gradele II și III pe 50% din suprafața corpului, medicii fiind rezervați cu privire la starea lui, potrivit La Repubblica.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbuşirea unui imobil de locuinţe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru a face demersuri pe lângă autorităţile locale şi a obţine informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informaţiile obţinute a reieşit faptul că în imobilul prăbuşit locuiau trei cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost rănit şi este în stare gravă la spital, unde primeşte îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români este bună, iar autorităţile locale le vor asigura temporar cazarea”, este mesajul transmis, miercuri, de către MAE.

 

Cetăţenii români afectaţi şi familiile acestora beneficiază de întregul sprijin consular

Reprezentanţii oficiului consular sunt în contact cu cetăţenii români afectaţi şi cu familiile lor, aceştia fiind asiguraţi de întregul sprijin consular, conform competenţelor legale, se mai arată în comunicatul publicat pe site-ul MAE.

De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală unde a fost transportat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Torino: +39 338 756 8134.

Sursă foto: Dreamstime