O veste cumplită s-a aflat în urmă cu puțin timp. Un copil de doar cinci ani a murit pe loc. Micuțul și-a pierdut viața din cauza unei clipe de neatenție. El a căzut de la etajul nouă al unui bloc.

Copilul de doar cinci ani se afla acasă cu mama sa. El a murit după a căzut de la etajul nouă al unui bloc de locuințe din Onești.

Tragedia s-a produs vineri, în jurul orei 12:30, când micuțul a căzut de la etajul nouă al unui imobil aflat pe strada Aleea Parcului, din Onești, județul Bacău.

Ar fi căzut de la pervazul geamului de la bucătărie

Imediat, polițiștii au reacționat la aflarea veștii, însă nu s-a mai putut face nimic.

„Din primele verificări se pare că minorul, în timp ce se afla în locuinţă cu mama sa, într-un moment de neatenţie, ar fi căzut de la pervazul geamului de la bucătărie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate la faţa locului nu au avut succes, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul.

După 50 de minute s-a declarat decesul

Un echipaj de prim-ajutor s-a dus de urgență la blocul familiei. Salvatorii l-au găsit pe băiețel în stop cardiorespirator. De altfel, Aura Crețu, manager Ambulanța Bacău, a declarat că un copil căzut în iarbă.

„S-au început manevele de resuscitare. După 50 de minute s-a declarat decesul”, a menționat aceasta.

Conform informațiilor oferite de vecini, tatăl băiețelului este plecat la muncă în străinătate. Mama era în casă cu fiul de cinci ani și fetița mai mică. Băiatul era singur la geamul bucătăriei când s-a petrecut tragedia.

A căzut de la etajul nouă, prin plasa de ţânţari

„A căzut de la etajul nouă, prin plasa de ţânţari. S-a rezemat de plasă şi a căzut. Ori neatenţie, ori el s-a jucat singur în cameră”, a declarat unul dintre vecini.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar privind infracţiunea de ucidere din culpă. Potrivit unor surse, mama copilului este în stare de șoc. În funcție de rezultatul cercetărilor, mamei i-ar putea fi aduse acuzațiile de neglijență și omor din culpă.