Este tragedie cumplită în Biserica din România! S-a aflat cine a murit, de fapt, în incendiul de la Matei Balş. Autorităţile au făcut publică identitatea uneia dintre victime.

Tragedie la Matei Balş

Doliu în Biserica din România după incendiul de la Institutul Matei Balş. S-a aflat identitatea unei victime. Patru dintre victimele care și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul Balș din capitală au fost aduse la INML, unde au fost chemate familiile pentru identificare.

Aparținătorul uneia dintre femeile care au decedat spunea că sora lui a fost internată în urmă cu o săptămână de către mănăstirea la care se afla. Era călugăriță, iar reprezentanților lăcașului de cult li s-a transmis că pot ridica cadavrul luni.

În weekend nu se lucrează la Institutul de Medicină Legală din București. Femeia a fost identificată inițial după o cruce purtată la gât.

În paralel, ancheta pentru ucidere din culpă continuă pe mai multe planuri.

Medicii legiști au făcut în această dimineață necropsiile în cazul a patru dintre victime și urmează să comunice procurorilor concluziile preliminare. Prima persoană decedată care a fost identificată este o călugăriță.

Au mai rămas de indentificat trei victime. Cea de-a cincea victimă, femeia care a murit la scurt timp după incendiu nu a fost adusă la INML.

În paralel, ancheta pentru ucidere din culpă continuă pe mai multe planuri.

Starea pacienţilor mutaţi

Patru dintre pacienții mutați ieri dimineață după incendiul de la Matei Balș în alte spitale din Capitală sunt în stare gravă, intubați în secțiile de Terapie Intensivă.  Starea celorlalți este stabilă, ba chiar cinci dintre ei urmează să fie externați.

Șapte pacienți afectați de incendiul de la Matei Balș sunt, sâmbătă, în secțiile de Anestezie Terapie-Intensivă ale diferitelor spitale din Capitală.