Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a oferit şi el vineri o serie de detalii despre incendiul tragic ce a izbucnit la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”.

Berbeceanu: Nu cred că avem cadre medicale rănite

El a lăudat organizarea foarte bună a cadrelor medicale şi modul în care s-a intervenit prompt pentru limitarea efectelor incendiului. În plus, Berbeceanu spune că nu există informaţii despre cadre medicale rănite.

“În jur de 40 de pacienți au fost relocați la alte spitale din Capitală. Când am ajuns, incendiul era deja lichidat. Ce să găsesc, o organizare impecabilă, din punctul meu de vedere, dincolo de faptul că s-a produs o tragedie, o implicare totală a cadrelor medicale de la Matei Balş.

Nu am informații despre cadre medicale rănite, din fericire nu cred că avem astfel de situații”, a declarat, vineri, Traian Berbeceanu, pentru postul Digi24.

S-a evitat o tragedie şi mai mare, pentru că ar fi putut exploda instalaţiile de oxigen

Prefectul Capitalei a mai precizat că cei de la Serviciul Omoruri se află deja la faţa locului, pentru stabilirea cauzelor acestei tragedii: “La momentul la care eu am plecat, deja sosise echipa de cercetare la fața locului de la Serviciul Omoruri si cu siguranță vor stabili cauzele.”

La fel ca şi profesorul Streinu Cercel, prefectul Traian Berbeceanu spune că pavilionul în care a izbucnit incendiul era renovat recent, după toate standardele de calitate. El afirmă că o tragedie şi mai mare a fost evitată, pentru că instalaţia electrică şi de oxigenare au fost deconectate imediat în momentul izbucnirii flăcărilor.

“Legat de sursa de încălzire, știu că acel pavilion e recent renovat. Si era renovat după toate standardele. În acest pavilion nu erau probleme cu încălzirea.

În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a mai transmis Traian Berbeceanu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin